Voor u » Eerste Hulp aan kinderen

Wilt u leren de meest voorkomende letsels te behandelen bij kinderen te behandelen? Is kunnen handelen bij reanimatie, verslikking of verstikking uw doel? Dan bieden onze afdelingen en wij u verschillende mogelijkheden.

Buskruit met EHBO workshop

Tijdens de “Buskruit met EHBO” avond komt een instructeur Eerste Hulp twee uur langs om al uw vragen over Eerste Hulp aan kinderen te beantwoorden. Zijn er specifieke vragen dan kunt u die vooraf mailen en zal de instructeur zorgen dat er tijdens de avond antwoord op de vraag wordt gegeven.

Zeker leert u wat te moet doen of laten bij brandwonden. Oefent u wat u bij een verslikking en verstikking kan doen en krijgt u tips over het goed vastplakken van pleister. Na deze avond weet u splinters, teken en bijensteken te verwijderen en wanneer u 112 moet bellen.

U kunt na afloop een Buskruit met EHBO-boek en een handtasje waarmee u onderweg weet wat te doen kopen.

De workshop kost € 20,00 inc btw per persoon. Voor een groep van ongeveer tien deelnemers kunnen wij de workshop ook bij u thuis komen geven. Op verzoek ook in het Engels.

Cursus EHak conform normen Het Oranje Kruis

In deze cursus van ongeveer acht uur wordt aandacht besteed aan het verschil tussen zuigelingen (0 tot 1 jaar) en andere kinderen (1 jaar tot pubertijd). Die kennis is belangrijk voor het verschil in handelingen, bijvoorbeeld bij reanimatie. Naast wat theorie komen vooral specifieke kinderongevallen en -ziekten aan bod. Je leert deze herkennen en leert wat je als eerste hulpverlener wel en vooral niet kunt of moet doen.

Tijdens de cursus leert u hoe u hulp moet verlenen bij letsels zoals:

  • Bloedingen
  • Reanimatie en gebruik van een AED
  • Botbreuken, kneuzing en verstuiking
  • Overhitting en onderkoeling
  • Brandwonden
  • Vergiftiging
  • Tandletsel
  • Koortsstuipen

De cursus is te volgen bij verschillende afdelingen of bij de Stichting zelf. De kosten zijn afhankelijk van de plaats waar u de opleiding volgt.

De opleiding is cursus geschikt voor beroepskrachten zoals gastouders, kinderdagverblijven, peuterleiders en onderwijzers. Maar iedereen van 16 jaar en ouder die te maken kan krijgen met de letsels die kinderen kunnen oplopen is welkom. De opleiding wordt afgesloten met een toets. Het erkende certificaat dat u kunt behalen is twee jaar geldig en kunt u geldig houden door herhalingsopleidingen te volgen.

PBLS – levensreddend handelen bij kinderen conform NRR normen

PBLS staat voor Peadiatric Basis Life Support (reanimatie van kinderen). Tijdens een vier uur durende cursus leert u omgaan met het feit dat een kind fysiek kleiner is. Tevens leert u dat een kind nog beter geholpen kan worden wanneer u deze iets anders benadert dan bij de reanimatie van een volwassene. Dit omdat de achterliggende oorzaak van een circulatiestoornis bij kinderen vaak anders is.

Mensen die veel met kinderen actief zijn (ouders, crècheleidsters), die een grotere kans hebben met een kind in nood geconfronteerd te worden (brandweer, politie) of die daar interesse in hebben, kunnen deze speciale reanimatie cursus, specifiek gericht op kinderen, volgen. De handelingen van deze cursus worden ook geleerd in de workshop Buskruit met EHBO of de eHak cursus.

De PBLS-workshop kost € 20,00 incl btw per persoon. Voor een groep van ongeveer tien deelnemers kunnen wij de workshop ook bij u thuis komen geven.  Op verzoek ook in het Engels.